• +31 (0) 46 4234698
  • Liapades
  • Liapades
  • Liapades
  • Liapades

liapades

Liapades is een schilderachtig dorpje, met een geheel eigen sfeer. Het dorp heeft ongeveer 1200 inwoners en het hart van het dorpje is de "plateia" het dorpsplein. Hier ontmoet  jong en oud elkaar. ' Morgens  bespreekt  de mannelijke bevolking de politiek en het laatste nieuws op het hoger gelegen kafenion terras. Aan het plein ligt ook de Anastasiakerk met mooie gevelsteen.

liapades liapades

Het dorpje ligt temidden van olijfboomgaarden en wijngaarden en  weiden met vredig grazende schapen, koeien en ezels. De olijven en druiven worden hier nog op de ouderwetse manier in de eeuwenoude persen verwerkt. Liapades heeft verschillende supermarktjes, winkeltjes en taverna's. Ook is er een apotheek. Voor medische hulp kan men terecht in het verderop gelegen Doukades. Meer winkels, restaurants  en pinautomaten zijn er in Paleokastritsa.

Het traditionele dorp heeft verschillende kerkjes, elk met eigen patroonheilige en Paniyira (feestdag). Het toerisme concentreert zich voornamelijk rond de lager gelegen baai. Op het strand zijn verschillende voorzieningen en van hieruit kunt u boottochtjes maken naar de baaitjes die alleen over water bereikbaar zijn en het ca. 3 km verder gelegen Paleokastritsa. Vanuit het dorpscentrum lopen verschillende wandelroutes naar de baaien Rovinia, Glyko, Klimata en Liniodoros.

Liapades is een van de overnachtingsplaatsen voor de Corfu Trail wandelaars. Accommodatie: Liapades Beach Hotel.

liapades liapades

Neem 's morgens vroeg eens een kijkje aan het haventje wanneer de vissersbootjes terugkomen en u maakt grote kans de oudere vrouwen met vol bepakte ezels ook nog tegen te komen.

Liapades en Rovinia Beach worden door Emma Tennant beschreven in de boeken A house in Corfu en in het Nederlands vertaalde A Corfu Banquet  "Feestmaal op Corfu" die besteld kunnen worden via de boekenpagina.