• +31 (0) 46 4234698
  • Roda
  • Apraos
  • Antinioti lagune
  • Oud Perithia
  • Roda
  • Acharavi

corfu noordkust

De noordkust leent zich bijzonder voor gezellige familievakanties  aan de lange stranden met gezellige dorpen en biedt mogelijkheden voor jong en oud.

Acharavi is een echte familiebadplaats in het noorden van Corfu met een groot aantal hotels en appartementen. De afstand naar Corfu stad is ongeveer 38 km en er is een regelmatige busverbinding.

Acharavi is de belangrijkste plaats in noord Corfu met bank/pinautomaat, arts, postkantoor en een ruim aanbod in winkels, bars en restaurants.

Aan de doorgaande weg ligt een Folkloristisch Museum met een leuke, overzichtelijke collectie. Net buiten Acharavi liggen de restanten van een Romeins badhuis. In het jaar 30 v. Chr. was hier al een grote Hellenistische nederzetting met de naam Ivi waaraan het huidige Acharavi zijn naam dankt.

Acharavi corfu Acharavi

Het langgerekte vakantiedorp heeft een ca. 3 km lang strand bestaande uit zand en kiezels, dat langzaam afloopt in zee. Er is een watersportcentrum, bootverhuur en er zijn mogelijkheden voor o.a. waterski, ringo, parasailen. Een aantal zwembaden zijn vrij en voor iedereen toegankelijk. Ook is er een kleine speeltuin.  Aan de rand van Acharavi ligt het waterpark Hydropolis.

Acharavi ligt tussen de zee en de uitlopers van Corfu's hoogste berg, de Pandokrator. Het loont de moeite van hieruit naar de karakteristieke dorpjes als Paleo Perithia, Episkepsis, Portes en Nimfes te gaan. De mooie Antiniotissa lagune, een beschermd natuurgebied met veel wilde bloemen, insecten, vogels en zoogdieren is een must voor natuur liefhebbers. De omgeving leent zicht uitstekend voor het maken van wandelingen en fietstochten. Acharavi is een fijne bestemming en veel mogelijkheden voor zowel families met kleine kinderen als met tieners!

Almiros Nymfes

Almiros is een rustig en klein gehucht met enkele taverna's en een supermarktje. Het ligt aan de grote baai van Acharavi die loopt van Roda tot aan Agios Spiridon. Het lange strand bestaat uit kiezel, grind en zandgedeelten en loopt grotendeels langzaam af in het water.  Er is geen massatoerisme;  de accommodaties zijn voornamelijk vrijstaande villa's met zwembad. Meer toerisme en faciliteiten zijn voorhanden  in de nabijgelegen plaatsen Acharavi Roda en Kassiopi.

Westelijk van Acharavi ligt het iets kleinschaligere badplaatsje Roda. Het dorp heeft een kleine, gezellige kern met een boulevard, verschillende winkeltjes, goed gesorteerde supermarkt, tavernen en voor kinderen het Nemo speelpark. Er is een klein haventje dat via een bruggetje bereikbaar is en waar men kan vissen. Aan het strand zijn ligbedden, parasols en bootjes te huur. Van de Dorische tempel is helaas niet veel meer te zien. In het Acheologisch Museum in Corfu stad zijn van de opgravingen nog enkele stukken te bewonderen.

Roda corfu strand Roda