• +31 (0) 46 4234698
  • Acharavi
  • Apraos
  • Kassiopi
  • Oud Perithia

corfu noordkust

De noordkust leent zich bijzonder voor gezellige familievakanties  aan de lange stranden met gezellige dorpen en biedt mogelijkheden voor jong en oud.

Acharavi is een echte familiebadplaats in het noorden van Corfu met een groot aantal hotels en appartementen. De afstand naar Corfu stad is ongeveer 38 km en er is een regelmatige busverbinding.  Acharavi is de belangrijkste plaats in noord Corfu met een bank, arts, postkantoor en een ruim aanbod in winkels, bars en restaurants. Aan de doorgaande weg ligt een Folkloristisch Museum met een leuke, overzichtelijke collectie.  Net buiten Acharavi liggen de restanten van een Romeins badhuis. In het jaar 30 v. Chr. was hier al een grote Hellenistische nederzetting met de naam Ivi waaraan het huidige Acharavi zijn naam dankt.

Acharavi Natuurgebied

Het langgerekte vakantiedorp heeft een ca. 3 km lang strand bestaande uit zand en kiezels,  dat langzaam afloopt in zee. Er  is een watersportcentrum, bootverhuur en er zijn mogelijkheden voor o.a. waterski, ringo, parasailen. Een aantal zwembaden zijn vrij en voor iedereen toegankelijk. Ook is er een kleine speeltuin.  Aan de rand van Acharavi ligt het waterpark  Hydropolis.

Acharavi ligt tussen de zee en de uitlopers van Corfu's hoogste berg, de Pandokrator. Het loont  de moeite van hieruit naar de karakteristieke dorpjes als Paleo Perithia, Episkepsis, Portes en het Nimfes  te gaan. De mooie Antiniotissa lagune, een beschermd natuurgebied met veel wilde bloemen, insecten, vogels en zoogdieren is een must voor natuur liefhebbers. De omgeving leent zicht uitstekend voor het maken van wandelingen en fietstochten. Acharavi is een fijne bestemming en veel mogelijkheden voor zowel families met kleine kinderen als met tieners!

Almiros Nymfes

Almiros is een rustig en klein gehucht met enkele taverna's en een supermarktje. Het ligt aan de grote baai van Acharavi die loopt van Roda tot aan Agios Spiridon. Het lange strand bestaat uit kiezel, grind en zandgedeelten en loopt grotendeels langzaam af in het water.  Er is geen massatoerisme;  de accommodaties zijn voornamelijk vrijstaande villa's met zwembad. Meer toerisme en faciliteiten zijn voorhanden  in de nabijgelegen plaatsen Acharavi Roda en Kassiopi.

Apraos Kassiopi fort

Kassiopi is een van de oudste plaatsen op Corfu. Het vissersdorpje groeide uit tot een populaire vakantieplaats. De visserbootjes worden nu voornamelijk gebruikt om dagtochtjes naar stranden en andere plaatsen te maken.  Er zijn enkele grote supermarkten en verschillende kledingwinkels, juwelierszaken en winkels met lokale producten, zoals kant, weefgoed, lederwaren en olijfhouten voorwerpen.  Het strand van Kassiopi centrum is klein en vaak drukbezocht, mooiere stranden liggen in de directe omgeving. Vanaf de haven kan men naar de ruine van een oud Byzantijns fort lopen. Recentelijk zijn er delen gerestaureerd.  Kassiopi heeft een medisch centrum, speelplaats, banken, pinautomaten en een groot aanbod in tavernen, bars en restaurants. Aan het haventje met de vele terrassen is het gezellig toeven!