• +31 (0) 46 4234698
  • Kalami
  • Agni
  • N

corfu noordoostkust

De kustlijn van noordoost Corfu is zonder meer  één van de meest spectaculaire van heel Griekenland! Glyfa-Barbati, Nissaki, Kalami, Agios Stefanos en Avlaki  zijn prachtig gelegen aan  kristalheldere baaien met op de achtergrond de hoogste top van Corfu, de Pandokrator (917m). Het achterland leent zich  uitstekend voor het maken van mooie wandelingen naar authentieke dorpjes als Sinies en Rou.
De bekende taverna's van Agni zijn via een kustpad bereikbaar. Op verschillende plaatsen zijn er mogelijkheden tot paragliding, surfen en waterfietsen.  Ook is het mogelijk per taxibootje naar bijv. Agni en Kouloura te gaan.

De afstand naar Corfu stad is ca. 22 km. De pastelkleurige huizen liggen her en der verspreid tussen de olijfbomen en overal dalen voetpaden en trappen af naar de verschillende stranden. 
Het is heel leuk om hier een bootje te huren om  zo de  verschillende strandjes en baaien te bezoeken!

Barbati

Avlaki is een klein gehuchtje met een aantal mooie vakantievilla's. Aan het lange strand liggen 2 taverna's en een zeil- en surfschool. Het is een fijne baai om te surfen; ideaal voor beginners! Het Avlaki Horse Riding Center biedt verschillende keren per dag de mogelijkheid tot het maken van tochten te paard.

Agios Stephanos ligt tussen Kalami en Kassiopi, aan een mooie baai met gezellige terrassen, tavernen en uitgangsmogelijkheden. Het dorpje is ook populair bij zeilers. In de heuvels boven de pittoreske baai liggen voornamelijk mooie vakantievilla's. Agios Stefanos heeft enkele winkeltjes en een smal strand loopt langs vrijwel de gehele baai.

Natura 2000 Avlaki

Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het beschermde natuurgebied Natura 2000 en de bijzondere Eremitis habitat. Voor meer drukte en een levendig uitgaansleven ligt Kassiopi dichtbij.

Glyfa Glyfa

Glyfa en Barbati hebben geen echt centrum. Langs de doorgaande weg liggen een aantal taverna's, minimarktjes en souvenirwinkeltjes. Bordjes wijzen de weg naar de verschillende stranden. Het prachtige witte kiezelstrand van Barbati heeft eveneens een Blue Flag en is één van de langste en mooiste van Corfu, de olijfbomen groeien haast tot aan het water.  

Kalami is bekend om de mooie baai die als decor diende bij o.a. de James Bond film For Your Eyes Only en de film over Onassis The Greek Tycoon. Het mooie witte kiezelstrand is een Blue Flag beach. Aan het strand liggen verschillende tavernen waaronder de bekende White House taverna waar ooit de Britse schrijver Lawrence Durrell zijn boek Prosperos Cell schreef. Kalami is een gemoedelijk en rustig dorpje met enkele supermarktjes,winkeltjes en restaurants. Aan het strand zijn verschillende watersportmogelijkheden, boot- en waterfietsverhuur. Een mooie wandelroute loopt o.a. naar de baaien van Agni en Kouloura.

Nissaki Kalami

In Nissaki liggen naast diverse kleine strandjes die via voetpaadjes bereikbaar zijn nog het populaire strandje aan het haventje en het grote Blue Flag strand van Krouzeri aan de noordkant van het dorp. Nissaki heeft een paar supermarktjes en een olijfhout workshop. Er is een regelmatige busverbinding met Corfu stad (zuiden) en Kassiopi (noorden).

Zowel in het langgerekte dorp liggen zowel langs de  doorgaande weg als beneden aan het strandje,  verschillende taverna's, waaronder ook een vegetarisch restaurant.  's Avonds is 't goed toeven aan het kleine haventje, samen met de plaatselijke bevolking bij 'n glas ouzo of wijn en natuurlijk de mèzze, de Griekse borrelhapjes!

  • Nissaki