• +31 (0) 46 4234698
  • korfoe
  • Petriti
  • Petriti
  • ezel

petriti en boukari

Petriti is een traditioneel vissersdorpje aan de zuidoostkust van Corfu niet ver van Lefkimmi. Het is een klein slaperig dorpje in een nog`niet toeristisch deel van Corfu. De hier woonachtige families zijn grotendeels afhankelijk van de visvangst en het beperkte toerisme.

Petriti Visspecialiteiten

Aan de kade kan men nog rustig genieten van het mooie uitzicht op zee en de kleurrijke kaiks, de kleine  vissersbootjes. Petriti is ook de thuishaven van enkele grote vissersboten die de visvangsten voor de markten verzorgen. In het haventje kan men dagelijks de verse vangst die wordt aangevoerd bekijken. Het dorpje heeft supermarktjes en een bakker.

Limnopoula taverna strand

Op het kleine rustige zandstrand bij het haventje zijn enkele ligbedden en parasols te huur. Er zijn ook toiletten en een douche. Enkele tavernen hebben ligbedden en parasols voor hun gasten ter beschikking. Het kleine haventje is ook populair bij zeilers.  In het dorpje  en aan het strand liggen verschillende restaurantjes waar uiteraard ook uiteenlopende visspecialiteiten op het menu staan.

Boukari met de uitstekende vistavernen en het gezellige strandje met ligbedden, parasols etc. heeft geen echte kern maar is zeker een bestemming voor een heerlijk relaxte vakantie!

Voor meer vertier, pinautomaat en winkels zijn drukkere toeristenplaatsen als Messonghi, Moraitika en Lefkimmi dichtbij. Het groene achterland leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen naar bijv. het dorpje Korakades.

Door de landelijke ligging, ruime speelplaatsen en de overzichtelijke strandjes zijn Petriti en Boukari ook een fijne bestemming voor een vakantie met kinderen!