• +31 (0) 46 4234698
  • Ag. Georgios
  • Messonghi
  • Ag. Georgios
  • Korfoe
  • Corfu strandvakantie

corfu zuidwestkust

In het ontoeristische zuiden van Corfu ligt een ca. 2300 ha. groot natuurgebied dat deel uitmaakt van het Europese Natura 2000 project. Aan de rand hiervan ligt een mooie lagune die bekend staat als het Korission meer. Een uitzonderlijke biotoop met zeldzame flora en fauna. Door een smal kanaal stroomt het zeewater naar het meer. In het voor- en najaar is het gebied een rustplaats van talloze vogels op doortocht. Er zijn zelfs grote groepen flamingo's gespot!

korission surfen korfoe

De Korissionlagune wordt van de zee gescheiden door een brede strook zandduinen. Bij Issos ligt het enige duinenstrand van het hele eiland. Surfers kunnen hier hun hart ophalen! Over een bruggetjes bereikt men een bijzonder klein Cederbos. Op de zandduinen groeien verder nog bosjes Juniperus en -afhankelijk van het jaargetijde - zijn er prachtige witte lelies en zo'n 14 verschillende soorten orchideeën te zien. Enkele vissershutjes, een boerderij en verder weg enkele huizen tegen de flank van de Agi Deka, (Tien Heiligen) de op een na hoogste berg van Corfu zijn de enige tekenen van leven in deze oase van rust en stilte. Dé plek bij uitstek om te wandelen of  fietsen  en genieten van de natuur, ver weg van alle toeristische drukte. 

Agios Georgios strandvakantie

Agios Georgios-Argirades staat bekend om de twee mooie lange zandstranden. Hier spelen zich ook enkele scènes af van de James Bond film "For your eyes only". Agios Georgios  ligt ongeveer 30 km ten zuiden van Corfu stad.  De langgerekte plaats heeft geen echte dorpskern maar strekt zich uit parallel aan de mooie stranden. Aan de doorgaande weg liggen een aantal supermarkten, restaurants, pubs en tavernen. Er is een klein vissershaventje en enkele kleurrijke tavernen zoals "O Kafe Sas". Het mooie Blue Flag strand loopt langzaam af in zee en is daarom ook geschikt voor kleinere kinderen. Aan het strand worden verschillende watersportmogelijkheden aangeboden.

gardiki taverna

Het grootste dorp in de omgeving is het authentieke bergdorp Argirades. Agios Mattheos heeft verschillende winkels, bakker etc. Toeristischer, drukker en met meer winkels is het nabijgelegen Messonghi. Tegenover Agios Georgios ligt het kleine rotseiland met vuurtoren "Lagoudia". Het is een broedplaats van ooievaars. Tussen Prasoudi en Messonghi ligt de ruïne van het 13 eeuwse Byzantijnse Gardiki kasteel, de enige vesting in het zuiden van Corfu. De muren en torens deels bewaard gebleven. Bijzonder is de achthoekige vorm. De opgegraven voorwerpen zijn te bezichtigen in het Archeologisch Museum in Corfu stad.

Aan de zuidwest kust liggen enkele van de mooiste stranden van Corfu!

Corfu strandvakantie