• +31 (0) 46 4234698
  • acheron

Epirus/Ipiros ligt in het noordwesten van Griekenland, tegenover de Ionische eilanden. Het gebied is verdeeld in vier prefectures: Ioannina, Arta, Preveza en Thesprotia. Hoofdstad en grootste stad van het gebied is Ioannina.

Een groot deel van Epirus bestaat uit bergachtig gebied, het Pindosgebergte, en is een geweldig omgeving voor natuurliefhebbers en wandelaars. In vergelijking met andere delen van Griekenland is Epirus nog ontoeristisch terwijl de streek veel mogelijkheden biedt.

Parga

De bekendste toeristenplaats is waarschijnlijk wel Parga, gevolgd door Sivota.

Aquaduct Epiros

Epirus biedt veel mogelijkheden voor zowel natuur- strand en actieve vakanties.

Bezienswaardigheden zijn talrijk, bijv. Zalongo, het aquaduct bij het dorpje Ag. Georgios, het kasteel van Parga, het Romeinse Nikopolis, het orakel van Dodoni en Nekromanteion.

  • Nekromandeion
  • Papingko

Stranden zijn er langs een groot deel van de kust te vinden, van rustig zoals Plateria, en Agia Paraskevi, tot de drukkere stranden met veel faciliteiten bij o.a. Parga, Ammoudia en Sivota.

Epirus heeft ca. 350.000 inwoners. Aanvlieghaven is Aktio bij Preveza en er is een frequente bootdienst tussen Igoumenitsa en Italië, Corfu en Patras. De infrastructuur is goed, de Egnatia highway is een aanwinst net als de tunnel bij Preveza waardoor o.a. Lefkas ook snel bereikbaar is.

Vliegtickets naar de luchthaven Aktio- Preveza kunnen worden geboekt via de pagina vliegtickets. Het kan voordeliger zijn een vlucht naar Corfu te boeken en vandaar verder te reizen!