• +31 (0) 46 4234698
  • Acheron

epirus - ipiros

Igoumenitsa
De streek Epirus ligt in het noordwesten van Griekenland, tegenover de Ionische eilanden. Het gebied is verdeeld in vier prefectures: Ioannina, Arta, Preveza en Thesprotia. Hoofdstad en grootste stad van het gebied is de universiteitsstad Ioannina.
Aanvlieghaven is Aktio bij Preveza , er zijn binnenlandse vluchten naar Ioannina airport en er is een frequente bootdienst tussen Igoumenitsa en Italië, Corfu en Patras.
Via de Egnatia highway zijn bijv. Zagoria en Metsovo goed bereikbaar en door de tunnel bij Preveza is ook Lefkas dichtbij.
Epirus heeft ca. 350.000 inwoners.
Een groot deel van Epirus bestaat uit bergachtig gebied, het Pindosgebergte. Het is een geweldig omgeving voor natuurliefhebbers en wandelaars.
In vergelijking met andere delen van Griekenland is Epirus nog ontoeristisch terwijl de streek heel veel mogelijkheden biedt.
Parga
De bekendste toeristenplaats is waarschijnlijk wel Parga, gevolgd door Sivota.

In Epirus zijn er veel mogelijkheden voor zowel natuur- strand en actieve vakanties, o.a. bij de Acheron rivier.

Bezienswaardigheden zijn talrijk, bijv. Zalongo, Ancient Kassopi, het kasteel van Parga, het Romeinse Nikopolis, het orakel van Dodoni en Nekromanteion.

Stranden zijn er langs een groot deel van de kust te vinden, van rustig zoals Plateria, en Agia Paraskevi, tot de drukkere stranden met veel faciliteiten bij o.a. Parga, Ammoudia en Sivota.

VAKANTIE IN EPIRUS-PARGA

klik op de foto voor een vergroting

Parga Acheron Nekromandeion Kassope Taverna Souli strandvakantie