• +31 (0) 46 4234698
  • Parga

parga

Parga
Parga is een schilderachtig, kleurrijk en gezellig stadje gebouwd rond een mooie baai. Het ligt als een amfitheater tegen een heuvel aan de noordwestkust van Griekenland (Epirus) aan de Ionische Zee. Het Venetiaanse verleden van Parga is nog steeds zichtbaar aan de nauwe straatjes smalle trappetjes en hoge huizen met sierlijke balkonnetjes vol bloempotten en klimplanten.
In het levendige badplaatsje liggen langs de kade ontelbare terrassen en restaurantjes. In de smalle en gezellige straatjes is het leuk shoppen in de vele winkeltjes.
' Avonds wordt er geflaneerd over de mooie brede boulevard. Boven het stadje torent de uit de 11e eeuw stammende burcht die later werd verstrekt door de Venetianen en de Turken.
Het kerkelijk museum naast de Ag. Apostoli heeft o.a. waardevolle iconen, een bijbel van Venetiaans zilverwerk en is de meer dan 300 jaar oude stadsvlag van Parga te zien.
Parga
In de zomermaanden rijdt er verschillende keren per dag een toeristentreintje naar het hooggelegen fort.
Een heel bekend plaatje van Parga is Panagia, het kleine eilandje voor de kust met het witte kerkje dat bereikbaar is via een keitjespaadje.
In Parga vinden verschillende culturele activiteiten plaats.
Jaarlijks wordt er op 14 augustus het Kanaria festival gehouden waarbij men de terugkeer van (voor de Turken) naar Corfu gevluchte inwoners van Parga viert.
De dag erna gedenkt men het feest van Maria ten Hemelopneming en ook op 6 augustus is er een processie.
Parga
In Parga en omgeving liggen verschillende stranden met watersportmogelijkheden.
Overal zijn ligbedden en parasols te huur.
Bekende stranden zijn:
-Krioneri, een ongeveer 200 m lang gemengd strand met zand en kiezel en het kleinere Piso Krioneri
-Alexandra, een ongeveer 80 m lang kiezelstrand met keien
-Valtos het bekende 950 m lange strand met zand, keien, kiezels en fijn grind.
Een ander geliefd strand is Lichnos. Er varen kleine (taxi) bootjes naar de diverse stranden in de omgeving.
Parga
Ook voor wandelaars en fietsers is Parga een fijne bestemming.
Leuk zijn o.a. de tochten naar het 2 km noordwestelijk gelegen dorpje Anthoussa, boven het fort van Ali Pasja met de gezellige Plateia, en het 5 km van Parga gelegen Agia Kyriaki met mooie stranden.

Een vakantie in Parga biedt niet alleen een fijne strandvakantie in 'n gezellig badplaatsje maar ook de mogelijkheid veel van west- Griekenland te zien zoals: de oude stad Nikopolis, het natuurpark van Perdika, het dorpje Paramitha waar u in de lente veel ooievaars kunt zien, de opgravingen en restanten van het antieke Kassopi en is ook goed te combineren met een bezoek aan de Zagoriadorpen. Ook zijn er dagexcursies naar o.a. Paxos, Anti-Paxos en Corfu.

VAKANTIE IN EPIRUS-PARGA

klik op de foto voor een vergroting

Taverna Parga Parga Parga Parga vakantie strandvakantie parga