• +31 (0) 46 4234698
  • Parga
  • Parga
  • Anthousa
  • Parga

parga

Het schilderachtige stadje ligt rond een mooie baai als een amfitheater tegen een heuvel aangebouwd aan de noordwestkust van Griekenland (Epirus) aan de Ionische Zee. In dit levendige badplaatsje meren regelmatig excursieboten aan en langs de havenkade liggen ontelbare terrassen en restaurantjes. In de smalle en gezellige straatjes is het leuk winkelen.

Parga parga Parga

Parga is al jarenlang een bekende bestemming voor een heerlijke strandvakantie. Er zijn verschillende mooie stranden waar u watersporten kunt uitoefenen en ligbedden en parasols te huur zijn zoals Krioneri: een ongeveer 200 m lang zand/kiezelstrand, Alexandra: een ongeveer 80 m lang kiezelstrand met keien en Valtos: het bekende 950 m lange strand met zand, keien, kiezels en fijn grind. Ook varen er kleine (taxi) bootjes naar de diverse stranden in de omgeving.

Parga parga Parga

In en rond Parga zijn er talloze mogelijkheden om mooie wandelingen te maken naar bijvoorbeeld het kasteel. Ook is het stadje een prima uitgangspunt voor ontdekkingstochten door het mooie achterland, zoals een bezoek aan het natuurgebied bij de Ambrakische golf, het Dodenorakel Nekromandeion, het historische Nikopolis en de legendarische Acheronrivier. Verschillende keren per week varen er bootjes naar de eilandjes Paxos en Anti-Paxos. Een vakantie in Parga is ook goed te combineren met de Zagoriastreek.

In Parga bieden wij  verschillende leuke en kleinschalige appartementen. Ook kunt u er terecht voor een fietsvakantie