• +31 (0) 46 4234698
  • lefkada

Het eiland Lefkas (Lefkada) is met een oppervlak van zo'n 303 km2, het vierde in grootte van de Ionische eilanden. Driekwart van het eiland is bergachtig en de hoogste top is de Elati Stavrota (1.182m) in het midden van het eiland. Het meest vlakke gedeelte is de omgeving van Lefkas stad, de hoofdstad van het eiland. Naar de mening van sommigen is Lefkas geen eiland omdat het door een dam en (draai)brug met het vasteland verbonden is.

Van de grote Ionische eilanden is Lefkas het minst toeristisch ontwikkeld. Het toerisme concentreert zich voornamelijk in het zuiden bij Vassiliki en ongeveer halverwege het eiland in Nidri. Verder worden Poros, Agios Nikitas, Lygia en Lefkas stad vaak als verblijfplaats gekozen. De dorpjes en de natuur in het achterland zijn nog grotendeels ongerept. En bezoek aan het bergdorp Karya mag niet aan het programma ontbreken.  Spectaculair zijn de witte rotsen van Kaap Doukato.

Lefkas is een eiland met schitterende stranden. Enkele die u beslist niet mag missen zijn Porto Katsiki, Kathisma en Pefkouli

lefkas lefkas

Tegenover Nidri liggen de eilandjes Skorpios (bekend van Onassis) Meganissi en Madouri. Er varen dagelijks verschillende (kleine) ferry's naar Meganissi. Skorpios is niet voor publiek toegankelijk maar er worden boottochtjes aangeboden waarbij om het eiland heen wordt gevaren en vanaf de boot kunt u een duik in het koele water nemen. In het uiterste zuiden van lefkas ligt het leuke plaatsje Vassiliki, zeer populair bij surfers.

  • Lefkas
  • Lefkas
  • Lefkas

Aanvlieghaven voor Lefkada is het op het vasteland gelegen Aktion bij Preveza.  Vluchten kunnen worden geboekt via de pagina vliegtickets. Vanuit Nidri en Vassiliki vertrekken er auto ferries naar o.a. Kefalonia en Ithaka. Een vakantie op Lefkas is goed te combineren met een verblijf op verrassend Ithaka of gezellig Parga.

aanvraag verzenden