• +31 (0) 46 4234698
  • Lefkas
  • Lefkas
  • Lefkas
  • Lefkas

plaatsen op lefkas

Lefkas stad: de hoofdstad van het eiland ligt in het noorden. Wanneer u van het vasteland komt rijdt u langs het Fort over de in de lagune gebouwde dam en de brug de stad binnen. Vooral bij de aardbeving van 1953 zijn er veel gebouwen verwoest en daarna is de stad op speciale wijze herbouwd; de huizen staan dicht op elkaar en het bovenste deel van winkels en huizen is vaak beschermd door -in de meest uiteenlopende kleuren geverfde- golfplaat, hetgeen de stad een typisch aanzien geeft. Het leven speelt zich grotendeels af op en rond het Agios Spyridonplein met gezellige terrassen. De belangrijkste winkelstraat is de Odos Dörpfeld, genoemd naar de archeoloog Wilhelm Dörpfeld. Lefkas heeft verschillende kerken die de moeite waard zijn en de vondsten uit opgravingen zijn te bezichtigen in het plaatselijke archeologisch museum. Er is ook nog een folkloristisch- en een fonografischmuseum. Ook de aan het andere einde van de dam gelegen oude vesting Santa Maura, is zeker een bezoek waard. Bij Lefkas stad ligt het 7 km lange strand van Gira/Gyra, te herkennen aan de windmolens. Vanaf het ongeveer 3 km ten zuidwesten van de stad gelegen Fanomeri klooster (Panayia tis Faneromeris) heeft men schitterend zicht op het strand, de stad en de vesting. Vlakbij Lefkas stad en de stranden liggen de accommodaties Andreas Bungalows en Lefkada appartementen.

Lefkada Lefkas strand

Het vissersdorpje Nikiana ligt aan de oostkust van Lefkas ongeveer 9 km ten zuiden van de hoofdstad Lefkas en 4 km ten zuiden van de bekende toeristenplaats Nidri. De eerste bewoners komen oorspronkelijk uit het bergdorp Alexandros maar kwamen naar de kust om hun geld met visvangst te verdienen. Het dorpje ligt aan de voet van de berg Mount Skaros een prachtige wandelomgeving met een zeldzaam eikenbos. De oude bergdorpjes Alexandros en Kolyvata zijn de moeite van een bezoekje waard, evenals de kloostergrot van Agioi Pateres (de Heilge Vaderen). De vergezichten op de Ionische zee, de kustlijn van Lefkas en het tegenovergelegen vasteland zijn indrukwekkend! Nikiana heeft enkele minimarktjes, taverna##39; en de op een van de terrasjes aan de waterkant kan men bij een drankje of een lekkere Griekse maaltijd genieten van een mooie zonsondergang wanneer d ezon langzaam wegzinkt achter de heuvels aan de overkant van de baai.  In en bij Nikiana liggen verschillende kleine zand-en kiezelstrandjes waar taverna##39; ligbedden en parasols voor hun gasten gereed hebben staan. Accommodatie in Nikiana: Aliki Signature Hotel. Nidri Skaros

Een van de belangrijkste badplaatsen op Lefkas is Nidri-Nydri. Er is een gezellig, levendig centrum en druk bezochte jachthaven. Nidri ligt aan de oostkust ongeveer 16 km ten zuiden van Lefkas stad. Van hieruit heeft u mooi zicht op de tegenover gelegen eilandjes Skorpios (Onassis) Meganissi & Madouri. Het strand is zowel zand- grind als kiezelstrand. Nidri heeft veel taverna's en terrassen (gezellig aan de kade!). Er zijn verschillende supermarktjes en souvenirwinkeltjes, bank en pinautomaat. Vanuit Nidri kunt u verschillende bootexcursies maken en van hieruit vertrekken ook regelmatig autoveerboten naar onder meer de eilanden Ithaka en Kefalonia. In het voorjaar loont het beslist de 4 km lange wandeling naar de waterval bij Rachi te maken.Aan de overkant van d ebaai ligt het kerkje Agia Kyriaki en kan het graf van de archeoloog Dörpfeld worden bezocht. Appartementen:   Vlyho Bay Appartementen.

aanvraag verzenden