• +31 (0) 46 4234698
  • anti paxi

anti paxos; vakantie op een -bijna- onbewoond eiland

Bij Paxos horen verschillende kleinere eilandjes die per bootje en sea-taxi bereikbaar zijn waarvan Anti-Paxi ongetwijfeld het meest bekende is.

Het ligt zo'n 2-3 zeemijlen ten zuiden van Paxos. Anti Paxos heeft mooie baaien, prachtige stranden en opvallend helder turkoise water. De lengte is ca. 4km en de breedte ongeveer 2km. De hoogste top ligt op 106m.

  • Anti Paxi
  • Anti Paxi
  • Anti Paxos villa

Er zijn geen winkels (boodschappen service) hotels of appartementen; er zijn wel beperkte overnachtingsmogelijkheden in privévilla's, bijv. Villa Anti Paxos.

Verspreid over enkele kleine dorpjes en gehuchtjes zoals Vigla, Stavrou en Arvanatika liggen slechts een paar huizen waar in de zomermaanden en herfst (druivenoogst) zo'n 120 mensen wonen.

De twee belangrijkste standen van Anti Paxos, Vrika en Voutoumi, liggen aan de noordkant van het eiland. Voutoumi is voornamelijk kiezelstrand, maar de zeebodem is bedekt met zand. Vrika is een zandstrand. Daarnaast zijn er ontelbare inhammen en baaitjes die per bootje bereikbaar zijn zoals bijv. bij Agrapida. Het is hier ideaal om te snorkelen. Op beide stranden zijn tavernen die in de zomermaanden geopend zijn en waar ligbedden en parasols te huur zijn. Boven Voutoumi Beach bij de villa's ligt de Bella Vista taverna met fantastisch zicht op de kustlijn en op Paxos.

Anti Paxi

Aan de andere kant van het eilandje liggen de slechts spaarzaam bezochte stranden Radovani (N) en Sarakinika (Z). Vanaf het haventje Agripidia loopt een netwerk van (soms steile en oneffen) smalle paadjes en weggetjes, door fruitboomgaarden, groentetuintjes en wijngaarden maar ook door dicht en stevig struikgewas, "maquis" het binnland in. Er kunnen mooie wandelingen worden gemaakt; het dragen van stevige wandelschoenen is aan te bevelen.

Het eilandje is vrijwel helemaal begroeid met druivenstokken. De wijn die hier gemaakt wordt is van zeer goede kwaliteit maar is buiten Anti Paxos en Paxos moeilijk te vinden.

Lakka

Voor een langer verblijf is Anti Paxos alleen geschikt voor mensen die van rust, stilte en natuur houden en een droombestemming voor honeymooners! Villa Anti Paxos.