• +31 (0) 46 4234698
  • Zagoria

wandelen in zagoria

Wandelen Griekenland
OUDE DORPJES EN BOOGBRUGGEN: Duur ca. 6 uur: moeilijkheidsgraad gemiddeld. De wandeling begint in Vitsa en loopt via de oude Vitsa trappen omlaag tot aan een typische oude boogbrug.
Vandaar gaat de route naar het mooie dorp Koukouli met de authentieke Archontika, het Lazarides Museum, de bronnen, de oude school en de gezellige Plateia.
Enkele jaren geleden werden hier in de kerstnacht ikonen gestolen. De later in Amsterdam opgedoken kostbaarheden zijn inmiddels weer terug waar ze thuishoren n.l. in de kerk van Koukouli.....
Vanuit Koukouli gaat de route vervolgens naar het aan de Bagiotiko rivier gelegen dorpje Kipoi met de beroemde stenen boogbruggen en verder door de bossen naar het eindpunt het sfeervolle dorp Dilofo met smalle straatjes en hoge huizen.

Wandelen Griekenland
DE VIKOS KLOOF:
Duur ca. 6 - 7 uur moeilijkheidsgraad gemiddeld. Deze wandeling kan problemen geven voor mensen met hoogtevrees.
De tocht door de imposante Vikoskloof start in Monodendri en gaat langzaam omlaag naar de rivier die door de kloof stroomt.
Parallel met de rivier loopt de route naar het hart van het Nationale Park een beschermd natuurgebied waar talloze planten en kruiden groeien en roofvogels, wilde zwijnen en zelfs nog bruine beren voorkomen.
Na een ca. 40 minuten durende klim eindigt de wandeling in het dorp Vikos.

Wandelen Griekenland
DRAKOLIMNI:
Tijdsduur ca. 9 uur moeilijkheidsgraad: alleen voor ervaren wandelaars.
Vanuit het mooie dorpje Mikro Papingo loopt de route door een schitterend landschap met talloze bronnen naar de hoogste plateaus van Mt. Timfi.  Na een korte stop bij een berghut loopt u in ca, 1,5 uur verder naar het bekende Drakolimni (Drakenmeer), een bergmeer op 2050 m hoogte.
Vanaf Drakolimni is er grandioos uitzicht over o.a. het Pindosgebergte.
De wandeling gaat naar de Astraka hut en vandaar terug naar Mikro Papingo.

Deze tocht kan verlengd worden met een overnachting in de berghut waarbij men in de loop van de volgende ochtend de terugwandeling maakt naar Mikro Papingo en is daardoor ook geschikt voor minder getrainde wandelaars.
De wandeltijd is dan ca. 6 uur op de eerste wandeldag en 4 uur op de tweede dag.