• +31 (0) 46 4234698
  • Zagoria

zagoria - zagori - zagorochoria

Achilles
Ontdek het ándere Griekenland; de indrukwekkende schoonheid van Epirus, het Pindosgebergte, de fantastische Zagoria dorpen, het Vikos Aoos Nationale Park en de indrukwekkende Vikoskloof.

De Zagoria dorpen "Zagoro-horia" dateren uit de Middeleeuwen en hebben een rijke en fascinerende geschiedenis.

Het Zagoriagebied begint zo'n 16 km ten noorden van Ioannina. De dorpen liggen door dennen en pijnbomen omgeven tegen de flank van Mount Mitsikili. Hier liggen diepe canyons, wilde rivieren vol kristalhelder water, bronnen en watervallen en de eeuwenoude bossen die nog steeds een thuis vormen voor adelaars, ongeveer 100 bruine beren en een aantal wolven en lynxen.
De flora is al net zo indrukwekkend: een groot aantal bomen, kruiden, bloemen en planten zijn alleen nog hier in het in het Nationale Park aan te treffen.

Dilofo

De dorpjes worden gekenmerkt door de typische architectuur. De smalle steegjes en de kleine stenen huisjes met dikke leien daken gaan door de gebruikte materialen (een grijze soort leisteen) als het ware op in hun natuurlijke omgeving.

De streek is een waar paradijs om te wandelen, trektochten te maken door de diepe steile bergkloof én voor activiteiten als houtvlot-rafting, kayaktochten, mountainbiking, parapente.

Bezienswaardigheden zijn er in overvloed: oude kerkjes, plaatsen uit de oudheid Vitsa (9e eeuw voor Christus), de typische boogbruggen en stenen paadjes die verscholen dorpjes met in traditionele stijl gebouwde herenhuizen verbonden.

zagori
De meeste wegen zijn goed bewegwijzerd; een goede doorgaande weg slingert door het Epirus gebied aangevuld met een netwerk van binnenwegen waarover u van dorpje tot dorp door een afwisselende omgeving rijdt. Een deel van de route kunt u rijden over de Egnatia Highway, één van Europa's meest spectaculaire snelwegen langs adembenemende landschappen.

Tegenwoordig zijn alle dorpen ook met de auto bereikbaar maar een wandeltocht over de oude route heeft beslist zijn charmes!

Zagoria heeft interessante musea zoals het Botanische museum in Koukouli, het WNF Informatie Centrum in Papingo en het folkloristische museum in Kipi.

Een bezoek aan Epirus - Zagoria  is een ervaring om nooit te vergeten!

Vakantie in Zagoria:
Autorondreis Zagoria-Epirus
Fietsen-MTB
Wandelvakanties

klik op de foto voor een vergroting

Zagoria Zagori Monodendri Zagori Zagori zagochoria Zagori Voidomatis Zagori Zagori