• +31 (0) 46 4234698

Flottieljezeilen; ontdek de leukste haventjes en mooiste baaien van de Ionische Zee met ervaren Nederlandstalige flottieljebegeleiding!

  • flottieljezeilen
  • flottieljezeilen
  • flottieljezeilen
  • flottieljezeilen

flottieljezeilen

U huurt de zeilboot van uw keuze en vaart met meerdere zeiljachten en deskundige Nederlandse begeleiding. Flottieljezeilen is zowel voor de beginnende als meer ervaren zeiler geschikt. De minder ervaren zeiler heeft  extra zekerheid omdat er altijd een "moederschip" met ervaren leiding meevaart.

Ook de meer ervaren zeiler die wat relaxter wil zeilen kiest vaak voor een flottielje met meerdere schepen. Flottieljezeilen is natuurlijk geweldig voor families met kinderen die op deze manier een afwisselende vakantie beleven. Talloze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en mee kunnen doen met de verschillende leuke activiteiten.

zeilen zeilvakantie

' Morgens wordt in overleg met de leiding de route van de dag gekozen in overeenstemming met de wensen van de groep, afhankelijk van de weersvoorspelling, drukte in havens en zeilervaring. De dagafstanden zijn gemiddeld 10 - 15 mijl per dag met een gemiddelde snelheid van 4 tot 5 knopen. De ideale manier om te zeilen en daarnaast ook de mogelijkheid hebben in een mooie baai (die vaak alleen vanaf het water bereikbaar is) te ankeren, er te zwemmen, zonnen, vissen, het achterland verkennen of eindelijk dat boek te lezen waar je nog steeds niet aan toe gekomen bent.

U vaart niet de hele dag achter elkaar aan maar gaat in eigen tempo en ankert waar u zelf wilt. Het navigeren is gemakkelijk want alle kusten zijn in zicht en je hebt je positie met GPS. Daarnaast is het vlaggenschip met de flottielje schipper altijd in de buurt en elk moment via de marifoon oproepbaar. De ervaren leiding heeft talloze tips; het vaargebied biedt mogelijkheden te over en de leiding kent ieder plekje.

's Avonds komen de schepen in de afgesproken haven weer bij elkaar. Verplichtingen zijn er niet. Wie het gezellig vindt is altijd welkom om aan te sluiten en deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten of maaltijden. Diegene die liever een eigen maaltijd verzorgt heeft daartoe de mogelijkheid aan boord. Op eigen gelegenheid een leuk terrasje of sfeervolle taverna kiezen kan natuurlijk ook. Vrijheid, blijheid; de ongedwongen sfeer draagt bij aan het ultieme vakantiegevoel! 

flottielje programma corfu

Vanaf 20 april 2019 t/m 19 oktober zijn er elke zaterdag flottieljes vanaf Corfu en Lefkas.

aanvraag verzenden
flottielje zeilen zeilvakantie