• +31 (0) 46 4234698
  • Gaios Paxoi
  • Lakka Paxoi
  • Loggos Paxi

dorpen op paxos

Gaois is de aankomsthaven op Paxos en de aankomst per boot is een bijzondere ervaring: aan het nauwe kanaal liggen de twee eilandjes Panagia en Agios Nikolaos. Panagia heeft 'n kerkje en 'n oude vuurtoren en op Agios Nikolaos staat de ruïne van een Venetiaans Fort dat te bezichtigen is maar waar toestemming voor moet worden gevraagd op het gemeentehuis. Eveneens aan de oostkust ligt het schiereilandje Mongonisi en de eilandjes Daskalia en Kaltsonisi.

Gaios

Gaios is het hoofdstadje van Paxos, genoemd naar een van de leerlingen van de Apostel Paulus die het eiland bezocht in de 1e eeuw na Christus. Het ligt aan de oostkust en heeft een gezellige Plateia (dorpsplein) waar verschillende steegjes en straatjes op uitkomen. Op de Plateia is WiFi beschikbaar.De straatjes zijn nauw met schilderachtige huizen. Gaios is het drukst bezochte en meest toeristische dorpje van Paxos; vooral in het hoogseizoen komen hier veel bezoekers die een dagexcursie naar Paxos en Anti Paxos maken.

De lange kade is een aaneenschakeling van gezellige terrasjes en winkeltjes, en verschillende bootverhuur bedrijven. Hier legt ook de glass bottom boat aan, waarmee u het leven onder water kunt bekijken. Vanuit Gaios rijden bussen en taxi's naar dorpjes als Lakka en Loggos.

Gaios accommodaties o.a.: Villa Emmy, Villa Ilios

Lakka: het kleine dorpje met slechts 400 inwoners, ligt verscholen in een mooie hoefijzervormige baai op het uiterste noordpuntje van het eiland. Het grootste deel van het jaar is Lakka een traditioneel Grieks vissersdorpje maar in de zomermaanden verlenen de inwoners graag gastvrijheid aan de bezoekende toeristen.

Paxos

Aan het pittoreske haventje liggen een aantal gezellige terrasjes en tavernen; jachten en vissersbootjes komen en gaan en het is dé plek bij uitstek om kennis te maken met de bewoners van Lakka. In de smalle straatjes achter de kade liggen de supermarktjes en de bakkerij voor de dagelijkse boodschappen. Daar zijn ook de bushalte, een parkeerterrein en taxistandplaats.

In de directe omgeving liggen verschillende mooie stranden. Aan de kade ligt de watersportclub waar surfplanken en waterfietsen te huur zijn en kleine bootjes waarmee de ontelbare strandjes kunnen worden bezocht. Door de beschutte ligging is de baai van Lakka heel geschikt om te surfen. Ook is er een duikschool.

Lakka accommodaties o.a.: Villa Lakka, Lakka Bayview apartment, Lakka Village Studio Lakka Spiti Thalassa vakantiehuis voor 6 personen.

Loggos is ongeveer de helft kleiner dan Lakka en ligt aan de noordoost kant van Paxos. Dit charmante kleine vissersdorpje ligt rond een prachtige baai met tavernen en gezellige terrasjes waar het steeds weer spannend is om te zien of de plaatselijke bus het net wél of net niet haalt......

Paxos

Voor alle dagelijkse boodschappen is er een supermarkt en de plaatselijke bakkerij trekt kopers vanuit alle hoeken van het eiland. Ook heeft Loggos een internetcafé. Ten zuiden van Loggos liggen onder andere Levrechio en Marmari Beach en de stranden Glyfada Beach en Monodendri Beach liggen ten noorden van het dorpje.

Loggos accommodaties o.a. Villa Loggos

Handig om te weten: de meeste supermarkten op Paxos hebben bezorgservice!

Corfu Vakanties biedt een aantal mogelijkheden om een fijne vakantie op Paxos  en Anti Paxos te beleven! Een compleet overzicht staat op de pagina accommodaties.