| Corfu met kids Griekenland met kinderen| familievakanties Griekenland | Corfu met kids | Zagoria met kinderen
  • +31 (0) 46 4234698
  • zeilen

coole vakanties met kids in griekenland

Aan een vakantie met kinderen worden -afhankelijk van de leeftijd-  verschillende eisen gesteld. Wij houden rekening met kinderen van klein tot groot en bieden  talloze mogelijkheden. 

Met jongere kinderen  zijn kindvriendelijke accommodaties met goed ingerichte woningen een must. Frequente schoonmaak, wisselen van handdoeken en handige zaken als kinderbedjes en kinderstoelen  zijn belangrijk. Er is veel ruimte zodat kinderen naar hartelust kunnen spelen en rennen zonder de andere gasten te hinderen. Speeltoestellen staan op het terrein of in de buurt. De eigenaren zijn gastvrij en behulpzaam. 

Corfu heeft naast het gebruikelijke strandaanbod veel leuke dingen voor kinderen; spannende forten, coole waterparken en uiteenlopende musea. Daarnaast zijn er ook sportieve mogelijkheden.

Voor een vakantie met kinderen van uiteenlopende leeftijden zijn  Casa Lucia, kourtesis appartementen, strandappartementen Andria, en Parthenopi heel geschikt evenals de Acharavi appartementen.

Voor een boerderijvakantie kunt u terecht bij Bioporos ecological farm. Gezinnen met jonge kinderen die graag een zwembad willen en het het strand op korte -loop- afstand kunnen terecht op het kleinschalige complex van de Glyfa bungalows, de Acharavi appartementen en de comfortabele woningen van het kleinschalige Agios Georgios complex in het zuidwesten van Corfu zijn eveneens een echte aanrader!

Met tieners vanaf ca. 14 jaar die graag al een beetje hun eigen weg gaan zijn bijv. Christina en Spiti Voula in het levendige Paleokastritsa, de Agios Georgios strandappartementen Andria en Parthenopi en de Acharavi appartementen fijne locaties.

Samen met vrienden of familie op vakantie? Heel leuk zijn dan de ruime villa's met eigen zwembad; veel faciliteiten en privacy. De villas voor bijv. 8-9 personen bieden royaal plaats aan twee gezinnen en de huur is vaak lager dan twee aparte appartementen en woningen!

Korfoe Korfoe

themavakanties

adventure

Outdoor activiteiten zoals raften, kayakken, hiking en klimmen zijn er tegen het indrukwekkende decor van de Meteora rotsen en kloosters. De tochten worden onder begeleiding van ervaren gidsen gemaakt. Er zijn al activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar.  In Zagoria kan men raften op de Voidomatisrivier of -eveneens met begeleiding van een gids-  een 2 daagse tocht naar het Drakenmeer maken (overnachting in een berghut) of een dagtocht door de indrukwekkende Vikoskloof. 

climbing

fietsvakanties

Voor een fietsvakantie met kinderen zijn er maxicosy en  kinderzitjes, kinderkarretjes om de kleinsten en wat extra spulletjes te vervoeren. Voor de grotere kinderen zijn er  aanhangfietsen en speciale kinderfietsen. Voordelig zijn de fietsvakanties met kids op Corfu waarbij verblijf en fietshuur is inbegrepen. Met kinderen vanaf 12 jaar kan ook worden gekozen voor de fietstochten in Zagoria  en Epirus. Lees meer over de fietsvakanties.

duikvakantie

Vanaf 12 jaar is het in Griekenland wettelijk toegestaan een duikbrevet te halen. In combinatie met een verblijf in Paleokastritsa, beslist een van de leukste badplaatsen van Griekenland kan men hier met het hele gezin een gezellige vakantie beleven. De cursus neemt enkele uren in de middag) in beslag zodat er voldoende tijd overblijft voor andere activiteiten.  Voor jongere kinderen en diegenen die niet willen duiken heeft Paleokastritsa voldoende vertier. Bij de diverse mooie baaien en stranden kan men o.a. snorkelen,  waterfietsen en  boottochtjes maken. Lees meer over duikvakantie op Corfu en duiken op Lefkas

duiken

surfvakantie

Leren surfen in de vakantie is eveneens bijzonder geschikt voor ouders met oudere kinderen die iets meer van een vakantie verwachten dan zee en strand en graag aktief willen zijn. Surfen kan dichtbij accommodaties in Agios Georgios noord, Avlaki en Halikounas op Corfu

zeilvakantie

In de kuip kan een autostoeltje gemonteerd worden zodat de baby of peuter tijdens het manoeuvreren er bij kan zijn op een veilig plekje. Voor de hele kleintjes kan men een net om de railing bestellen. Verder is een goed passend zwemvest belangrijk (zelf meenemen).  Kleine kinderen vallen tijdens het varen vaak snel in slaap door het geklots van water tegen de boeg, of het eentonige geluid van de motor. Omdat ze overdag al een paar uur slapen hebben ze ’s avonds, als het weer koeler is, energie te over om met andere kinderen te spelen en mee uit eten te gaan.

Bij wat grotere kinderen worden vriendjes en vriendinnetjes belangrijk. Heel leuk zijn daarom de speciale gezinsflottieljes. Een ontspannen tempo, niet te lange afstanden per dag, veel speeltijd voor de kinderen en relaxtijd voor de ouders in de haventjes. Uren plezier met schepnet en emmer, krabben vangen, visjes kijken; er is heel wat te zien en te beleven!

Ook voor pubers is dit één van de leukere vakanties samen met hun ouders. Met leeftijdsgenoten (aan de aparte jongerentafel) wordt heel wat afgelachen, kaartspelletjes gespeeld en na het eten “chillen” met de nieuwe vriendengroep. Een BBQ op het strand, daarna met z’n allen blijven slapen rond het kampvuur. Ook voor deze groep is een zeilvakantie een belevenis! Lees meer over de zeilvakanties.

zeilen