• +31 (0) 46 4234698
  • zeilen

cool met kids

Korfoe met kinderen
Door de korte vliegafstand vanuit Nederland en Belgie is Corfu een fijne bestemming voor vakanties met kinderen.
Corfu heeft naast het gebruikelijke strandaanbod veel leuke dingen voor kinderen; spannende forten, coole waterparken en leuke attracties zoals bijv. het Aquarium in Paleokastritsa.
Afhankelijk van de leeftijd worden aan een vakantie met kinderen verschillende eisen gesteld. Wij houden rekening met kinderen van klein tot groot en bieden  talloze mogelijkheden.

Met jongere kinderen  zijn kindvriendelijke accommodaties met goed ingerichte woningen een must. Regelmatige schoonmaak, wisselen van handdoeken en handige zaken als kinderbedjes en kinderstoelen  zijn belangrijk. En natuurlijk veel ruimte zodat kinderen naar hartelust kunnen spelen en rennen zonder de andere gasten te hinderen.

Korfoe met kids boerderijvakantie
Voor een vakantie met kinderen van uiteenlopende leeftijden zijn o.a. geschikt: Casa Lucia, strandappartementen Andria, en Parthenopi heel geschikt evenals de Acharavi appartementen.
 
Voor een boerderijvakantie is Bioporos ecological farm de beste keuze!
Met tieners vanaf ca. 14 jaar die graag al een beetje hun eigen weg gaan zijn bijv. op Corfu Spiti Christina in het levendige Paleokastritsa, de Agios Georgios strandappartementen Andria en Parthenopi en de Acharavi appartementen en de Bayview appartementen en Spiti Thalassa in Lakka op Paxos fijne locaties.
Met oudere kinderen die iets meer van een vakantie verwachten dan zee en strand en graag aktief willen zijn en bijv. willen (leren) surfen kan dat dichtbij  de accommodaties in Agios Georgios noord en Halikounas op Corfu.
Korfoe zeilvakantie

zeilvakantie

In de kuip kan een autostoeltje gemonteerd worden zodat de baby of peuter tijdens het manoeuvreren er bij kan zijn op een veilig plekje.
Voor de hele kleintjes kan men een net om de railing bestellen. Verder is een goed passend zwemvest belangrijk (zelf meenemen). 
Kleine kinderen vallen tijdens het varen vaak snel in slaap door het geklots van water tegen de boeg, of het eentonige geluid van de motor.
Omdat ze overdag al een paar uur slapen hebben ze ’s avonds, als het weer koeler is, energie te over om met andere kinderen te spelen en mee uit eten te gaan.

Korfoe zeilvakantie
Bij wat grotere kinderen worden vriendjes en vriendinnetjes belangrijk.
Heel leuk zijn daarom de speciale gezinsflottieljes.
Een ontspannen tempo, niet te lange afstanden per dag, veel speeltijd voor de kinderen en relaxtijd voor de ouders in de haventjes.
Uren plezier met schepnet en emmer, krabben vangen, visjes kijken; er is heel wat te zien en te beleven!

Ook voor pubers is dit één van de leukere vakanties samen met hun ouders.
Met leeftijdsgenoten (aan de aparte jongerentafel) wordt heel wat afgelachen, kaartspelletjes gespeeld en na het eten “chillen” met de nieuwe vriendengroep.
Een BBQ op het strand, daarna met z’n allen blijven slapen rond het kampvuur.
Ook voor deze groep is een zeilvakantie een belevenis! Lees meer over de zeilvakanties.