• +31 (0) 46 4234698
  • korfoe

corfu - korfoe - kerkyra

Het eiland Corfu ligt in de Ionische Zee, is zo'n 65 km lang en ca.30 km op z'n breedst. De hoogste top is de 917 m hoge Pandokrator in het noordoosten. Er zijn geen fabrieken op Corfu, de grootste bron van inkomsten vormt het toerisme gevolgd door de opbrengsten van de talloze olijfbomen.

Corfu heeft een lange traditie in het toerisme en is al jaren één van de meest populaire Griekse eilanden. Er heerst een aangenaam klimaat en de bewoners zijn gastvrij en vriendelijk.

Het eiland heeft een schitterende natuur en de zee en het strand zijn nooit ver weg; Corfu is een prima vakantiebestemming voor jong en oud!

Korfoe Korfoe

Corfu/Korfoe staat bekend als het groene eiland met een prachtige natuur met eindeloze olijfboomgaarden, bossen en prachtige bloemen en planten. Er zijn talloze sfeervolle dorpjes zoals Afionas, Chlomos en Krini, waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan.

Op Corfu zijn verschillende opgravingen gedaan en er worden regelmatig nog oudheidkundige plaatsen ontdekt. De restanten van o.a. de Basilica en de geboortetempel van Artemis zijn beslist de moeite waard. Verspreid over het eiland liggen verschillende musea zoals het Achillion van Elisabeth van Oostenrijk (Sissy) het folklore museum in Sinarades, het olijfmuseum in Kinopiastes en Castello en Art Gallery in Kato Korakiana.

Achilleion

Aan de ca. 217 km lange kust liggen prachtige badplaatsen als Paleokastritsa en Agios Georgios. Stranden variëren van kleine baaien tot lange zandstranden, (bijna) verlaten inhammen en gezellige stranden met alle voorzieningen. Toppers zijn ook de waterparken Aqualand en Hydropolis.

korfoe Korfoe Korfoe korfoe

Hoofdstad Kerkyra -Corfu stad- heeft een mooi oud centrum met forten, paleizen, musea en veel winkels. Verspreid over het eiland liggen Byzantijnse en Venetiaanse monumenten en bezienswaardigheden zoals de Engelenburcht (Angelokastro) in Krini en het hooggelegen klooster in Paleokastritsa.

Voor sportieve vakanties zijn er o.a. mogelijkheden voor paardrijden en golfen, fiets- en duikvakanties. Wandelaars kunnen genieten van de prachtige natuur op een van de vele wandelroutes waaronder de bekende Corfu Trail, het lange afstandspad van zuid naar noord Corfu.

De Ionische Zee is een fijn zeilgebied. Vanaf Corfu zijn o.a. mogelijkheden voor bare boat en natuurlijk de populaire en gezellige gezinsflottieljes!

Kerkyra