• +31 (0) 46 4234698
  • Kerkyra
  • Kerkyra
  • Corfu
  • Corfu

corfu stad - kerkyra

Charmant, met venetiaanse, franse en britse invloeden, maar onmiskenbaar grieks!

Centraal aan de oostkust ligt Corfu stad, Kerkyra, de gelijknamige hoofdstad en grootste stad van de Ionische eilanden. Het is één van de meest aantrekkelijke steden van heel Griekenland. De oude binnenstad staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO. Kerkyra heeft door de Venetiaanse, Britse en Franse invloeden een geheel eigen karakter. Er zijn veel mooie winkelstraten en het is een genoegen door de smalle steegjes te dwalen en van de sfeer te genieten. Overal vindt u terrassen, authentieke eenvoudige taverna's en restaurants, maar er zijn ook  trendy discotheken.

Corfu

Corfu stad heeft verschillende stadsstranden; Mon Repos, Nautilus en Faliraki.

Bezienswaardigheden: in Corfu stad zijn verschillende opgravingen gedaan, de Basilica, Paleopolis en de restanten van onder meer een Heratempel zijn beslist de moeite waard. Daarnaast zijn er nog onder meer het Oude en het Nieuwe fort, het stadhuis en het Paleis van St. George & St. Michael aan de Esplanade.

korfoe paleis

De Byzantijnse kerk van Jason & Sossipatros, Kathedraal van de Heilige Theodora en de Spiridonkerk zijn slechts enkele van de kerken die Corfu stad rijk is en waar het een komen en gaan is van bezoekers. Vier keer per jaar is er een processie ter ere van de beschermheilige van Corfu, de heilige Spiridon, waar ook talloze muziekcorpsen van het eiland aan deelnemen.

Er zijn verschillende musea met zeer uiteenlopende collecties zoals onder andere het Archeologisch Museum, het Museum voor Aziatische kunst, het Papermoney museum en Mon Repos Museum en park. Aan de hand van onze stadswandelingen kunt u uitgebreid kennis maken met deze fascinerende stad. Een bezoekje aan de markt is een leuke ervaring en om uit te rusten en van 'n ouzo of Café Frappé te genieten zijn er de gezellige terrassen van de Esplanade, de arcaden van de elegante Listongalerij en de vele leuke pleintjes!

korfoe

Met een van de koetsjes en paard (met hoed!) kan een rondrit worden gemaakt door de stad en in de zomermaanden is er een toeristentreintje. Fietsers kunnen gebruik maken van de speciaal aangelegde fietspaden door de parkjes langs de Garitsabaai.

Kerkyra Corfu stad Corfu korfoe

Vanuit Corfu stad zijn er regelmatige busverbindingen naar de over het eiland verspreid liggende dorpjes.