• +31 (0) 46 4234698
  • Corfu/Korfoe stad

corfu stad - kerkyra

Korfoe
Charmant, met venetiaanse, franse en britse invloeden, maar onmiskenbaar grieks!

Centraal aan de oostkust ligt Corfu stad, Kerkyra, de gelijknamige hoofdstad en grootste stad van de Ionische eilanden. Het is één van de meest aantrekkelijke steden van heel Griekenland. De oude binnenstad staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO.
Kerkyra heeft door de Venetiaanse, Britse en Franse invloeden een geheel eigen karakter. De stad heeft mooie winkelstraten en het is een genoegen door de smalle steegjes te dwalen en van de sfeer te genieten.
Er zijn veel gezellige terrassen, authentieke eenvoudige taverna's en restaurants, maar ook  trendy discotheken!

St. Spyridon processie
Bezienswaardigheden: in Corfu stad zijn verschillende opgravingen gedaan, de Basilica, Paleopolis en de restanten van onder meer een Heratempel zijn beslist de moeite waard.
Daarnaast zijn er nog onder meer het Oude en het Nieuwe fort, het stadhuis en het Paleis van St. George & St. Michael aan de Esplanade.

De Byzantijnse kerk van Jason & Sossipatros, Kathedraal van de Heilige Theodora en de Spiridonkerk zijn slechts enkele van de kerken die Corfu stad rijk is en waar het een komen en gaan is van bezoekers.
Vier keer per jaar is er een processie ter ere van de beschermheilige van Corfu, de heilige Spiridon, waar verschillende van de 17 muziek korpsen van het eiland aan deelnemen.

korfoe taverne
Er zijn verschillende musea met zeer uiteenlopende collecties zoals onder andere het Archeologisch Museum, het Museum voor Aziatische kunst, het Papermoney museum en Mon Repos Museum en park.

Aan de hand van onze stadswandelingen kan uitgebreid kennis worden gemaakt met deze fascinerende stad en een bezoekje aan de markt is een leuke ervaring.

Om even bij te komen en van 'n ouzo of Café Frappé te genieten zijn er de gezellige terrassen van de Esplanade, de arcaden van de elegante Listongalerij en de vele leuke pleintjes!

vakantie corfu
Met een van de koetsjes en paard (met hoed!) kan een rondrit worden gemaakt door de stad.
In de zomermaanden is er een toeristentreintje en zijn er de hop-on/hop-off bussen.
Fietsers kunnen gebruik maken van de speciaal aangelegde fietspaden door de parkjes langs de Garitsabaai.
Vanuit Corfu stad zijn er regelmatige busverbindingen naar de over het eiland verspreid liggende plaatsen. Met de blauw bussen zijn de dorpjes in de directe omgeving bereikbaar, de groene bussen rijden naar de verder weg gelegen plaatsen zoals bijv. Lefkimmi en Kassiopi.

Het vliegveld van Corfu, Ioannis Kapodistrias Airport ligt ca. 2 km buiten het centrum van Corfu stad.

klik op de foto voor een vergroting

 Korfoe Fort Contrafossa Corfu Cricket korfoe Korfoe esplanade Korfoe Korfoe Paleopolis vakantie Korfoe markt Korfoe

Corfu stad heeft verschillende stadsstranden o.a. Faliraki, Anemomylos en Mon Repos.

overzichtskaart accommodaties en plaatsen