• +31 (0) 46 4234698
  • Corfu/Korfoe Wandelvakantie

de corfu trail

Korfoe Trail
Korfoe Trail zuid
Een must voor wandelaars is de Corfu Trail een wandelroute die oude en haast vergeten paadjes samenvoegt tot één lang afstandspad van zuid tot noord. Het is een initiatief van Hilary Whitton Paipeti, die het eiland als het ware van binnen en van buiten kent.
Zij schreef onder meer The Book of Walks en The Second Book of Walks en het is grotendeels aan haar inspanningen te danken er nu ook op Corfu een gemarkeerde wandelroute is; de "Corfu Trail".
De Corfu Trail bestrijkt in totaal een lengte van ongeveer 200 km, van de witte kliffen bij Arkoudillas in het uiterste zuiden, tot de ruige kustlijn bij Cape Agia Ekaterini in het noorden van het eiland.
De routes gaan door landelijke gebieden en afwisselende landschappen naar kloosters, pittoreske dorpjes, monumenten, mooie stranden en plaatsen met schitterend uitzicht; kortom Corfu zoals de meeste toeristen het niet kennen.
Het terrein varieert: ruige voetpaden, zand- of kiezelstranden, muilezelpaden met kiezels, gravel en onverharde weggetjes.
Toeristische delen en geasfalteerde stukken worden zo veel mogelijk vermeden.

De Corfu Trail is in beide richtingen (N-Z/Z-N) aangegeven. Het verdient de voorkeur de route van zuid naar noord te lopen.
Het vlakkere zuiden loopt haast ongemerkt via het heuvelachtige centrale deel naar het meer bergachtige noorden zodat het lichaam zich vanzelf aanpast aan het lopen in de meer bergachtige streken.
Ook het landschap wordt van zuid naar noorden steeds afwisselender en boeiender.
De dagelijkse hoogteverschillen varieren van 150 tot 650m.
Wandeltijden 4 tot 8 uur per dag zonder pauzes.

Korfoe Trail noord
Korfoe Trail wandelvakantie
Mei, juni, september en de eerste helft van oktober zijn de beste periodes om de Corfu Trail te lopen.
Tot eind april en na 20 oktober zijn er langs de route weinig accommodaties open en kunnen door weersomstandigheden delen van de route zeer slecht begaanbaar zijn.

I.v.m. temperatuur en de beperkte overnachtingsmogelijkheden langs de route is het niet mogelijk deze wandelvakanties te boeken in de maanden juli en augustus*

In de overige maanden is aanvang van de programma's in principe dagelijks mogelijk zodat men zelf de meest gunstige luchthaven, vluchtdag en vluchtprijs kan kiezen.

U wandelt op eigen gelegenheid, aan de hand van duidelijk beschreven routes met kaartmateriaal. Er is assistentie ter plaatse door de lokale vertegenwoordiging.
Op aanvraag zijn GPS tracks beschikbaar.

Accommodatie in tweepersoons kamers in eenvoudige en middenklasse hotels, taverna - pensions met privé faciliteiten
zo dicht mogelijk bij het dagelijkse begin- en eindpunt van de routes. Verblijf op basis van logies en ontbijt, in Kalami op basis van logies in een studio met keukenfaciliteiten.

Tijdens de wandelingen neemt u alleen datgene mee wat u onderweg nodig denkt te hebben. De overige bagage wordt naar de volgende verblijfplaats gebracht.

Korfoe Trail wandelvakantie
De Corfu Trail wandelvakantie kan worden geboekt in verschillende programma's:
Corfu Trail 8 dagen
Corfu Trail 10 dagen
Corfu Trail 15 dagen
Corfu Trail Zuid (8 dagen)
Corfu Trail Noord (8 dagen)
Corfu Trail op Maat: ook kan er een maatprogramma worden samengesteld met bijv. extra rustdagen tussendoor, verlenging aan het einde van het gekozen programma of een combinatie met Zagoria-Epirus en/of Paxos.

De exacte tarieven zijn afhankelijk van de data, het gekozen programma en het aantal deelnemers en doen wij u graag op aanvraag toekomen.

klik op de foto voor een vergroting

corfu-trail 8 dagen corfu trail 10 dagen corfu trail - 15 dagen corfu trail noord corfu trail zuid corfu trail 15 dagen corfu trail 10 dagen corfu trail 8 dagen corfu trail 10 dagen

aanvraag verzenden