• +31 (0) 46 4234698
  • Korfoe
  • Kerkyra
  • Korfoe

de corfu trail

Een must voor wandelaars is de Corfu Trail een wandelroute die oude en haast vergeten paadjes samenvoegt tot één lang afstandspad van zuid tot noord. Het is een initiatief van Hilary Whitton Paipeti, die het eiland als het ware van binnen en van buiten kent. Zij schreef onder meer The Book of Walks en The Second Book of Walks en het is grotendeels aan haar inspanningen te danken dat u nu ook op Corfu gemarkeerde routes kunt lopen; de "Corfu Trail".

De Corfu Trail bestrijkt in totaal een lengte van 222 km over het hele eiland, van de witte kliffen bij Arkoudillas in het uiterste zuiden, tot de ruige kustlijn bij Cape Agia Ekaterini in het noorden van het eiland.

Het terrein varieert: ruige voetpaden, muilezelpaden met kiezels, gravel en onverharde weggetjes maar ook zand- en of kiezelstranden. Toeristische delen worden zo veel mogelijk vermeden.

De routes brengen u in landelijke gebieden en afwisselende landschappen naar kloosters, pittoreske dorpjes, monumenten, mooie stranden en plaatsen met schitterend uitzicht; kortom Corfu zoals de meeste toeristen het niet kennen.

Korfoe Korfoe

De wandelpaden zijn gemarkeerd met CT gele bordjes en stippen en pijlen op strategische punten langs de route. De Corfu Trail is in beide richtingen (N-Z/Z-N) aangegeven. Het verdient de voorkeur de route van zuid naar noord te lopen. Vanuit het vlakkere zuiden loopt u dan haast ongemerkt via het heuvelachtige centrale deel naar het meer bergachtige noorden zodat het lichaam zich vanzelf aanpast aan het lopen in de meer bergachtige streken en ook het landschap wordt van zuid naar noorden steeds afwisselender en boeiender. 

Korfoe Korfoe

Kerkyra

Mei, juni, september en de eerste helft van oktober zijn de beste periodes om de Corfu Trail te lopen. Tot eind april en na 20 oktober zijn er langs de route weinig accommodaties open en kunnen door weersomstandigheden delen van de route zeer slecht begaanbaar zijn. 
Er kan dan een aangepast programma met meerdere transfers worden samengesteld. De tarieven en mogelijkheden zijn op aanvraag beschikbaar.

Korfoe Souvlaki

Korfoe

I.v.m. temperatuur en de beperkte overnachtingsmogelijkheden langs de route is het niet mogelijk deze wandelvakanties te boeken in de maanden juli en augustus. In de overige maanden is is aanvang van de programma's in principe dagelijks mogelijk zodat u zelf de meest gunstige luchthaven, vluchtdag en vluchtprijs kunt kiezen.

*het aantal overnachtingen is afhankelijk van het gekozen programma. De Corfu Trail kunt u boeken in 8, 10, 15 daagse programma's,  Corfu Trail Zuid en Corfu Trail Noord.

De exacte tarieven zijn afhankelijk van de data, het gekozen programma en het aantal deelnemers en doen wij u graag op aanvraag toekomen.