• +31 (0) 46 4234698
  • zeilen
  • zeilvakantie Corfu
  • flottielje Korfoe
  • zeilen Paxos

zeilen in griekenland; een zee van mogelijkheden

Voor de Griekse westkust tussen het vasteland van Epirus en de mooie Ionische eilanden ligt een perfect vaargebied. Door de enigszins beschutte ligging, de overzichtelijkheid van het gebied (de kust is altijd zichtbaar) en de redelijke vaarafstanden tussen de verschillende havens is het gebied zowel voor de beginnende als ervaren zeiler aantrekkelijk.

Prettige bijkomstigheden zijn de temperatuur, een windkracht die meestal varieert van 2 tot 4 Beaufort, havenplaatsjes met betaalbare taverna's en last but not least de kristalheldere altijd boeiende Ionische Zee met grote scholen vissen, waar zelfs nog dolfijnen en monniksrobben leven.

Bij CORFUVAKANTIES.NL kunt u een zeilvakantie boeken vanaf Corfu . De schepen liggen in de haven van Gouvia.

Ervaring/vaarbewijs: voor de kleinere schepen (Aloa's) in flottielje is niet veel zeilervaring nodig. De meeste mensen met ervaring op de Nederlandse meren kunnen goed meekomen in de flottielje. Daarnaast is het moederschip altijd via de marfioon bereikbaar.

Bent u in het bezit van een vaarbewijs, neemt u dat uiteraard mee, wanneer u (nog) geen vaarbewijs heeft ondertekent u ter plaatse een verklaring. Voor de grotere jachten en bare boat zeilen is wel meer zeilervaring vereist, door minimaal 2 opvarenden en voor sommige grotere jachten is een vaarbewijs nodig.

zeilen zeilvakantie

flottielje zeilen

U huurt de zeilboot van uw keuze en vaart met meerdere zeiljachten en deskundige Nederlandse begeleiding. Flottielje zeilen is zowel voor de beginnende als meer ervaren zeiler geschikt. Lees meer over flottieljezeilen »

bare boat

Zeilen voor meer ervaren zeilers. U huurt een zeiljacht dat aan uw wensen voldoet en bepaalt verder zelfstandig eigen koers en eigen route. Meer informatie over Bare Boat Yacht Charter »

meezeilen

Meezeilen kan iedereen, met of zonder zeilervaring; single, 1-ouder gezinnen of met vrienden of familie. Met een ervaren schipper zeil je een mooie route en beleef je met of zonder ervaring, eveneens een fijne vakantie. Lees meer over meezeilen »

schipper aan boord

Helemaal geen ervaring?  Kies dan voor een boot huren met schipper. Op de dagen dat de schipper bij u aan boord is kunt u lessen  krijgen in o.a. manoeuvreren en ankeren. 
Wie graag een zeilvakantie wil beleven maar zelf niet (goed genoeg) kan zeilen  kan toch een droomvakantie beleven! Boek een zeilvakantie vanaf Corfu of Lefkas met schipper! Lees meer over schipper aan boord »