• +31 (0) 46 4234698
  • corfu off-season

corfu in de herfst en winter

Olijvenoogst
Corfu dankt de overdadige begroeiing en de naam "groenste eiland van Griekenland", aan de talrijke regendagen in de winter.
Sneeuw en vorst zijn er zeldzaam.
's Nachts kan de temperatuur wel dalen tot even onder nul, maar zelfs in de koudste dagen wordt het overdag zo'n 12 graden met een strakke, heldere lucht en een aantal uren zonneschijn.

Zodra de laatste toeristen in oktober vertrokken zijn, wordt het dagelijks leven op Corfu heel anders. Langs de kust sluiten de meeste hotels en de toeristenwinkels hun deuren. Het leven speelt zich grotendeels af in de meer landinwaarts gelegen dorpen.
De bewoners gaan aan 't werk in hun olijfboomgaarden en ontmoeten elkaar in het kafenion. De toeristenwinkels in de Spiridonstraat en omgeving zijn gesloten maar verder blijft Corfu stad met de Listongalerij het ontmoetingspunt en hier gaat het leven gewoon z''n gangetje, met de markt, de vele winkels en verschillende activiteiten.

Korfoe wwinter
Corfu trekt gedurende de wintermaanden al jarenlang schrijvers, dichters en schilders aan die hier inspiratie komen opdoen. De winter is een mooie tijd om boottochtjes te maken, te wandelen, fietsen en zeilen, te picknicken en soms zelfs te zwemmen. Golfen en paardrijden is eveneens mogelijk. Regenachtige dagen bieden de gelegenheid tot luieren en al die boeken te lezen waar u nooit aan toekwam! 

Corfu stad - Kerkyra, heeft een theater, bioscopen en een groot bowlingcentrum waar u ook poolbiljart kunt spelen. U kunt in de wintermaanden een kookcursus volgen of Griekse dansen leren. In Corfu stad is een bibliotheek en u kunt zelfs (tijdelijk) lid worden van de bridgeclub. Op zaterdag zijn er vaak wandelingen met  Hilary Paipeti, Corfu kenner bij uitstek die verschillende wandelgidsen schreef en Corfu Trail samenstelde. 

Corfu Esplanade
Kerstmis op Corfu is nog niet zo commercieel als wij gewend zijn, er worden wel kerstversieringen aangebracht maar cadeaus worden uitgewisseld met Nieuwjaar en dat is ook de dag dat er gefeest wordt.
Carnaval wordt op Corfu o.a. gevierd met een optocht en kostuums in Venetiaanse stijl.
Op carnavalsmaandag is het gebruikelijk met de hele familie aan een strand te picknicken en gaan er over het hele eiland talloze vliegers de lucht in.
Langzaam maar zeker gaat het dan richting Paasfeest, het grootste kerkelijke feest in Griekenland en in het bijzonder op Corfu.
Het is beslist de moeite waard dit eens in zijn geheel mee te maken en het is voor iedereen in de toeristenbranche tevens het begin van het nieuwe seizoen.
Meer over het paasfeest en een verblijf op Corfu op de pagina over Pasen.
corfu winterverblijf
Bij een verblijf in de herfst en winter worden andere eisen gesteld aan uw accommodatie dan in de zomermaanden.

Corfu Vakanties biedt u de mogelijkheid een (deel van de) winter door te brengen in compleet ingerichte woningen met verwarming en waar u ook zelf goed maaltijden kunt bereiden.
Een aantal van de taverna's en restaurants die u van de zomervakanties kent, zullen immers gesloten zijn.

Voor mensen die voornemens zijn zich op Corfu, of in Griekenland te gaan vestigen, is dit een uitstekende manier om kennis te maken met de "way of life" buiten het toeristenseizoen.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor een winterverblijf op Corfu tegen een redelijke prijs.

klik op de foto voor een vergroting