• +31 (0) 46 4234698
  • corfuvakanties
  • Casa Lucia
  • korfoe
vakantiehuis

casa lucia cottages

Casa Lucia is een unieke locatie, gelegen in Sgombou in het hartje van Corfu. De in 1882 gebouwde boerderij met bijbehorend groot grondstuk en boerenwoningen (waarin vroeger o.a. de plaatselijke olijfpers was gehuisvest) is eigendom van de familie Androutsopoulos. De oude gebouwen zijn zorgvuldig gerestaureerd en de cottages zijn een voorbeeld van de Corfiotische landelijke bouwstijl.

korfoe

Casa Lucia is een ideale keuze voor de vakantieganger die  niet in de drukke vakantiedorpen wil verblijven maar de voorkeur geeft aan een sfeervolle woonomgeving met veel faciliteiten. De landelijke omgeving leent zich tot het maken van mooie fietstochten en wandelingen en door de centrale ligging is het een goed uitgangspunt om het eiland te verkennen. Een verblijf bij Casa Lucia is inclusief fiets/MTB of auto Cat. A  4-deurs met airco.

De cottages liggen verspreid in een schitterende tuin met strakke gazons en een overdaad aan bloemen en planten. Rondom het apart gevormde zwembad met natuurstenen terras, zorgen begroeide pergola's voor schaduw en staan tafels, stoelen en ligbedden en parasols tot uw beschikking. De grote gazons bieden veel ruimte aan kinderen.

korfoe

Alle cottages bieden veel privacy en hebben een gemeubileerd terras en tuin. De White Cottage ligt op de verdieping en heeft een balkon. In elke cottage zijn ventilatoren, klamboes en 'n haardroger aanwezig.

Op ca. 60 meter ligt het bekende Lucciola restaurant, de Sgombou grillroom (bezorging ook mogelijk) ligt aan de overkant van de weg. Naar de bekende Emeral bakkerij/lunchroom voor heerlijk brood, ijs  en gebak is het ca. 1 km. De grote Diellas supermarkt ligt op ongeveer 1,5 km. In Gouvia, Kondokali en Dassia liggen nog verschillende mini-markets en  grotere supermarkten.

De afstand naar het dichtst bijzijnde strand is ongeveer 2 km. Naar de populaire plaatsen Gouvia en Dassia  3 en 4 km. In ongeveer 10 minuten rijdt u  naar het grote Aqualand waterpark, het CDR (Corfu Donkey Rescue center) ezelopvangcentrum en  de Corfu Golfclub. De mooiste en veelal rustige stranden aan de westkust bereikt u in 10 tot 15 minuten. 

Schoonmaak en wisselen handdoeken dagelijks (met uitzondering van zon-en feestdagen) en wisselen bedlinnen verschillende keren per week.

Dit unieke kleinschalige complex kent veel jaarlijks terugkerende gasten. Om teleurstellingen te voorkomen is vroeg boeken aanbevolen!

Kies zelf de meest gunstige luchthaven, vluchtdag en vluchtprijs: aankomst en vertrek dagelijks mogelijk.

aanvraag verzenden