• +31 (0) 46 4234698
  • zuid korfoe

zuid corfu

Lefkimmi-Korfoe
Het zuiden van Corfu is nog redelijk ontoeristisch.
Buiten de -voornamelijk door Britten bezochte- badplaats Kavos is het toerisme kleinschalig. Aan de zuidwestkust concentreert het zich op en direct langs stranden als Ag. Georgios, Marathias en Vitalades die tot de mooiste van het eiland behoren. O.a. Kanouli, Prasoudi zijn kleine, rustige stranden die niet per auto bereikbaar zijn.
Plaatsen met meer toeristische faciliteiten zijn Messonghi en Moraitika aan de zuid-oost kust.
Het grootste dorp is Lefkimmi. Het is na Corfu stad de 2e plaats op Corfu en heeft ook een veerdienstverbinding met het vasteland. De grote vervallen Venetiaanse huizen getuigen van vergane glorie. Het is geen toeristenplaats, oude -in het zwart geklede- vrouwtjes wisselen de laatste nieuwtjes uit terwijl de mannen bij de kafenions de politiek bespreken. Soms lijkt het wel alsof je zo’n vijftig jaar terug bent in de tijd!
Korfoe Gardiki
Tussen Prasoudi en Ano Messonghi ligt de ruïne van het 13 eeuwse Byzantijnse Gardiki kasteel, de enige vesting in het zuiden van Corfu.
De muren en torens deels bewaard gebleven, bijzonder is de achthoekige vorm.
De opgegraven voorwerpen zijn te bezichtigen in het Archeologisch Museum in Corfu stad.

De natuur in het vlakkere zuiden verschilt nogal van het bergachtige noorden.
Er is een ca. 2300 ha groot natuurgebied dat deel uitmaakt van het Natura 2000 project.
Aan de rand hiervan ligt een mooie lagune die bekend staat als het Korission meer, een uitzonderlijke biotoop met zeldzame flora en fauna.

Issos en Halikounas zuid Corfu
Bij Issos ligt het enige duinenstrand van het hele eiland.
Het is een mooi strand en ook surfers kunnen hier hun hart ophalen!
Over een bruggetjes is een klein Cederbos te bereiken.
Op de zandduinen groeien verder nog bosjes Juniperus en -afhankelijk van het jaargetijde - zijn er prachtige witte lelies en zo'n 14 verschillende soorten orchideeën te zien.
Ook worden hier talloze vogels  (soms zelfs flamingo's) gespot.

Enkele vissershutjes, een boerderij en verder weg enkele huizen tegen de flank van de Agi Deka, (Tien Heiligen) de op een na hoogste berg van Corfu; dit deel van Corfu is een oase van rust en stilte.

Korfoe Petriti
Petriti is een traditioneel vissersdorpje aan de zuidoostkust van Corfu niet ver van Lefkimmi. Het is een klein slaperig dorpje, de hier woonachtige families zijn grotendeels afhankelijk van
de visvangst en het beperkte toerisme.

Aan de kade kan men nog rustig genieten van het mooie uitzicht op zee en de kleurrijke kaiks, de kleine  vissersbootjes.
Petriti is ook de thuishaven van enkele grote vissersboten die de visvangsten voor de markten verzorgen.
Het kleine rustige strand bij het haventje heeft enkele ligbedden en parasols, toiletten, een douche en enkele tavernen.
Het haventje is ook populair bij zeilers. Het groene achterland leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen naar bijv. het dorpje Korakades.

VAKANTIE IN ZUID CORFU:
-Bed and Breakfast Kourtesis
-Beachfront rooms
-Rossis strandhotel, studio's en appartementen
-Beach House
-Beach Villa
-Bioporos eco boerderij villa's -
-Kanouli Beach Villa -

klik op de foto voor een vergroting