• +31 (0) 46 4234698
  • Kindvriendelijke vakantie
  • Kindvriendelijke vakantie
  • Fort Korfoe
  • Kindvriendelijke vakantie

coole vakanties met kids op corfu

Door de korte vliegafstand vanuit Nederland en Belgie is Corfu ook een fijne bestemming voor vakanties met kinderen.

Corfu heeft naast het gebruikelijke strandaanbod veel leuke dingen voor kinderen; spannende forten, coole waterparken en uiteenlopende attracties zoals bijv. het schelpenmuseum in Benitses en Aquarium in Paleokastritsa. Daarnaast zijn er ook de nodige sportieve mogelijkheden.

Afhankelijk van de leeftijd worden aan een vakantie met kinderen verschillende eisen gesteld. Wij houden rekening met kinderen van klein tot groot en bieden  talloze mogelijkheden. 

Met jongere kinderen  zijn kindvriendelijke accommodaties met goed ingerichte woningen een must. Regelmatige schoonmaak, wisselen van handdoeken en handige zaken als kinderbedjes en kinderstoelen  zijn belangrijk. En natuurlijk veel ruimte zodat kinderen naar hartelust kunnen spelen en rennen zonder de andere gasten te hinderen. Speeltoestellen staan op het terrein of in de buurt. De eigenaren zijn gastvrij en behulpzaam.

Voor een vakantie met kinderen van uiteenlopende leeftijden zijn o.a. geschikt:

korfoe met kids de leuke cottages centraal op Corfu

appartement korfoede kourtesis appartementen aan de zuidoost kust

corfu strandvakantiede strandappartementen in Ag.Georgios aan de noordwest kust.

Beleef een boerderijvakantie op Corfu bij

Korfoe boerderijvakantieBioporos ecologische boerderij bij het Korission natuurgebied

Wie graag een zwembad ter beschikking heeft én het strand op korte loopafstand kan o.a. naar:

korfoe het Glyfa bungalow complex

Korfoe vakantie de Acharavi appartementen

Korfoe met kidshet kleinschalige Agios Georgios complex in het zuidwesten

Met tieners vanaf ca. 14 jaar die graag al een beetje hun eigen weg gaan zijn fijne lokaties:

Korfoe vakantie onze studio's en appartementen in het levendige Paleokastritsa

en de al bovengenoemde Acharavi appartementen, de Agios Georgios strandappartementen Andria en Parthenopi

samen op vakantie

Vakantie met vrienden of familie? Heel leuk zijn dan de corfu villa ruime villa's met eigen zwembad, veel faciliteiten en privacy. Er zijn villa's voor 4 tot 22 personen! De villa's voor bijv. 8-9 personen bieden royaal plaats aan twee gezinnen en de prijs is vaak gunstiger dan voor 2 aparte appartementen of woningen!

Zonder zwembad maar direct boven het strand is er voor een gezelschap tot 10 personen het mooie Korfoe strandhuis Corfu Beach House.

fietsvakanties

Korfoe

Voor een fietsvakantie met kleine kinderen zijn er maxicosy en kinderzitjes. Kinderkarretjes zijn fijn om de kleinsten en wat extra spulletjes te vervoeren.
Grotere kinderen fietsen mee op aanhangfietsen of speciale kinderfietsen. Voordelig zijn de fietsvakanties met kids waarbij verblijf en fietshuur is inbegrepen

zeilvakantie

zeilen korfoe

Zeilen kan al met de allerkleinsten, weten de booteigenaren en flottieljebegeleiders uit eigen ervaring. In de kuip kan een autostoeltje gemonteerd worden zodat de baby of peuter tijdens het manoeuvreren er bij kan zijn op een veilig plekje. Voor de hele kleintjes kan men een net om de railing bestellen. Verder is een goed passend zwemvest belangrijk (zelf meenemen).

Kleine kinderen vallen tijdens het varen vaak snel in slaap door het geklots van water tegen de boeg, of het eentonige geluid van de motor. Omdat ze overdag al een paar uur slapen hebben ze ’s avonds, als het weer koeler is, weer energie om met andere kinderen te spelen en mee uit eten te gaan.

Bij wat grotere kinderen worden vriendjes en vriendinnetjes belangrijk. Heel leuk zijn daarom de speciale gezinsflottieljes.

Een ontspannen tempo, niet te lange afstanden per dag, veel speeltijd voor de kinderen en relaxtijd voor de ouders in de haventjes. Uren plezier met schepnet en emmer, krabben vangen, visjes kijken; er is heel wat te zien en te beleven!

Ook voor pubers is dit één van de leukere vakanties samen met hun ouders. Met leeftijdsgenoten (aan de aparte jongerentafel) wordt heel wat afgelachen, kaartspelletjes gespeeld en na het eten “chillen” met de nieuwe vriendengroep. Een BBQ op het strand, daarna met z’n allen blijven slapen rond het kampvuur. Ook voor deze groep is een zeilvakantie een belevenis!

duikvakantie

Vanaf 12 jaar is het in Griekenland wettelijk toegestaan een duikbrevet te halen. In combinatie met een verblijf in Paleokastritsa, beslist één van de leukste badplaatsen van Griekenland kan men hier met het hele gezin een gezellige vakantie beleven. De cursus neemt enkele uren in de middag) in beslag zodat er voldoende tijd overblijft voor andere activiteiten.  Men dient er rekening mee te houden dat een gezondheidscertificaat noodzakelijk is!

duiken Korfoe

Lees meer over duikvakantie op Corfu

surfen

Surfen is eveneens bijzonder geschikt voor wat oudere kinderen die iets meer van een vakantie verwachten dan alleen zee en strand en ook graag actief willen zijn. Surfen kan dichtbij de accommodaties in Agios Georgios noord-west, Acharavi-Almiros aan de noordkust, Corfu Beach House, Bioporos Villa en Agios Georgios in het zuiden.

vakantie

paardrijden

Voor paardenliefhebbers zijn er o.a. mogelijkheden vanuit de Casa Lucia cottages, Korakiana Villa en de Almiros villas de Acharavi appartementen Acharavi Spiti Toula Spiti Eleni