• +31 (0) 46 4234698

centraal corfu

  • Sgombou
  • Korakiana
  • Sgombou
  • Dasia
  • Dasia

landelijk corfu met alle faciliteiten in de omgeving!

Centraal op het eiland, ongeveer halverwege Corfu  stad en Paleokastritsa ligt in een landelijke omgeving het dorpje Sgombou. Hier liggen de exclusieve Villa Neranzia en het mooie kleinschalige Casa Lucia.

Sgombou is bekend van Taverna Lucciola, een typisch Grieks restaurant in een grote tuin. Er is een bushalte en en aan de overkant van de weg ligt Maria's grillroom met lekkere Griekse specialiteiten! Ernaast kan men terecht voor verse groenten en fruit.  
De pottenbakkerij heeft mooi authentiek aardewerk. De bekende Emeral bakkerij met heerlijk brood en gebak ligt tussen Sgombou en Tzavros. Hier een ijsje eten mag niet worden overgeslagen! In Tzavros is alles te vinden voor de dagelijkse boodschappen.  De oude Tzavros bakkerij staat bekend als de beste van het eiland, er is een groenten en fruitwinkel evenals een vishandel waar de eigenaresse allerlei tips en recepten geef. Verder zijn hier nog een grillroom, supermarkt, periptero, 3 slagers, pinautomaat en een apotheek.

olijvenhout

Het strand van Govino Bay ligt op 2 km en vanuit Sgombou  rijdt u binnendoor in 10 minuten naar het grote waterpark Aqualand en de Corfu Golfclub. 

strand waterpark

Gouvia ligt aan een prachtige baai en is al lang een bekend vakantieplaatsje. Het dorpje heeft een klein en gezellig centrum met talloze winkeltjes, supermarktjes, restaurantjes en terrassen. Gouvia Marina is een van de modernste en best geoutilleerde havens van Griekenland. Gouvia heeft een populair strand en bezienswaardigheden zijn de restanten van de oude Venetiaanse havengebouwen en de "drijvende" kapel van Ipapandi. De Gouvia villa's liggen in een rustige omgeving boven het levendige dorp.

Dichtbij liggen ook de bekende toeristenplaats Dassia met alle faciliteiten en buiten het mooie dorp Doukades het Donkey Rescue Center, waar oude ezels worden opgevangen en verzorgd. Het is een leuk uitje, vooral voor kinderen en alle financiële giften zijn meer dan welkom.

CDR

Kato Korakiana is vooral bekend door de relaxte sfeer, de goede tavernen Strapounto, Limeri en het exclusieve restaurant Etrusco (het beste restaurant van Griekenland in 2014!) Daarnaast heeft het dorp een supermarkt en bakker. De stranden van Dassia en Ipsos aan de oostkust liggen op ca. 7km van Villa Korakiana en zijn per auto in ca. 5 minuten bereikbaar.