• +31 (0) 46 4234698
  • noord korfoe

noord corfu

Acharavi-Korfoe
De noordkust van Corfu leent zich bijzonder voor gezellige familievakanties  aan de lange stranden met gezellige dorpen en biedt mogelijkheden voor jong en oud. Het strand loopt bijna langs de hele noordkust van Cape Drastis tot Agios Spiridon, met een korte onderbreking tusssen Cape Drastis en Sidari.

Acharavi is een echte familiebadplaats met een groot aantal hotels en appartementen.
De afstand naar Corfu stad is ongeveer 38 km en er is een regelmatige busverbinding.
Het is de belangrijkste plaats in het noorden met postkantoor, bank/pinautomaat, arts en een ruim aanbod in winkels, bars en restaurants.
Aan de doorgaande weg ligt een Folkloristisch Museum met een leuke, overzichtelijke collectie.

Acharavi strand-Korfoe
Net buiten Acharavi liggen de restanten van een Romeins badhuis. In het jaar 30 v. Chr. was hier al een grote Hellenistische nederzetting met de naam Ivi waaraan het huidige Acharavi zijn naam dankt.
Het langgerekte vakantiedorp heeft een ca. 3 km lang strand bestaande uit zand en kiezels, dat langzaam afloopt in zee. Er is een watersportcentrum, bootverhuur en er zijn mogelijkheden voor o.a. waterski, ringo, parasailen. Ook is er een kleine speeltuin.  Aan de rand van Acharavi ligt het waterpark Hydropolis
Acharavi ligt tussen de zee en de uitlopers van Corfu's hoogste berg, de Pandokrator. Het loont de moeite van hieruit naar de karakteristieke dorpjes als Paleo Perithia, Episkepsis, Portes en Nimfes te gaan.
Korfoe taverna
De mooie Antinioti lagune, een beschermd natuurgebied met veel wilde bloemen, insecten, vogels en zoogdieren is een must voor natuur liefhebbers. De omgeving leent zicht uitstekend voor het maken van wandelingen en fietstochten. Acharavi is een fijne bestemming en veel mogelijkheden voor zowel families met kleine kinderen als met tieners!

Almiros is een rustig en klein gehucht met enkele taverna's en een supermarktje. Het ligt aan de grote baai van Acharavi die loopt van Roda tot aan Agios Spiridon. Het lange strand bestaat uit kiezel, grind en zandgedeelten en loopt grotendeels langzaam af in het water.  Er is geen massatoerisme;  de accommodaties zijn voornamelijk vrijstaande villa's met zwembad. Meer toerisme en faciliteiten zijn voorhanden  in de nabijgelegen plaatsen Acharavi, Roda en Kassiopi.

VAKANTIE IN NOORD CORFU;
-Acharavi appartementen - Kipos appartementen
-Appartementen Spiti Eleni - Vakantiehuis Spiti Toula

Agios Stefanos Korfoe
DE NOORDOOSTKUST
De kustlijn van noordoost Corfu is zonder meer  één van de meest spectaculaire van heel Griekenland!
Nissaki, Kalami, Agni, Barbati, Agios Stefanos en Kouloura  zijn prachtig gelegen aan  kristalheldere baaien met op de achtergrond de hoogste top van Corfu, de Pandokrator (917m).
Op verschillende plaatsen zijn er mogelijkheden tot paragliding, surfen en verhuur van waterfietsen. 
Het achterland leent zich  uitstekend voor het maken van mooie wandelingen naar authentieke dorpjes als Paleo Perithia, Sinies en Rou.  Tussen Avlaki en Agios Stefanos ligt het natuurgebied Eremitis, een wandelparadijs!
AGNI is een gehuchtje met enkele villa's. De bekende taverna's aan het strand zijn via een kustpad en per bootje bereikbaar.
Korfoe Nisaki
Kalami bekend om de mooie baai die als decor diende bij o.a. de James Bond film For Your Eyes Only en de film over Onassis The Greek Tycoon. In het grote witte huis, nu de bekende White House taverna schreef de Britse schrijver Lawrence Durrell zijn boek Prosperos Cell.
In NISSAKI liggen naast diverse kleine strandjes die via voetpaadjes bereikbaar zijn nog het populaire strandje aan het haventje en het grote Krouzeri strand aan de noordkant van het dorp.
Nissaki is een langgerekt dorp met enkele supermarktjes, een olijfhout workshop en verschillende taverna's, waaronder ook een vegetarisch restaurant.
's Avonds is 't goed toeven aan het kleine haventje, samen met de plaatselijke bevolking bij 'n glas ouzo of wijn en natuurlijk de mèzze, de Griekse borrelhapjes!

klik op de foto voor een vergroting