• +31 (0) 46 4234698
  • korfoe
  • Palaiokastritsa
  • Paleokastritsa
  • korfoe

paleokastritsa

Paleokastritsa is een superbadplaats met veel mogelijkheden en staat bekend als één van de mooiste badplaatsen van Griekenland. De baaien zijn schitterend en de stranden zijn zeer populair.

Het is de geboorteplaats van de zangeres Vicky Leandros. Paleokastritsa ligt 25 km noordelijk  van Corfu stad aan de westkust. Er zijn regelmatige busverbindingen met de stad.

Er is een pinautomaat en om te shoppen zijn er een aantal souvenirwinkeltjes. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er verschillende supermarktjes en een bakker.

Korfoe Korfoe

Wie niet op de grote stranden wil blijven kan met een waterfiets of (taxi)bootje een eindje verderop naar een van de talloze kleine inhammen en baaitjes.  Er kunnen boottochtjes tussen de rotsen en naar "the blue eye " worden gemaakt evenals onderwater tours. Het heldere water leent zich uitstekend om te snorkelen en natuurlijk te duiken.

Het Corfu Aquarium heeft een mooie collectie vissen en reptielen.

korfoe

Ook 's avonds is er veel te doen in het levendige Paleokastritsa, er is keuze genoeg in bars, (vis) taverna's  restaurants,kafenions en discotheken en er worden regelmatig folklore avonden georganiseerd.Heel bijzonder is "La Grotta"!

Paleokastrisa Korfoe

In en om Paleokastritsa is er heel wat te bezichtigen zoals het hooggelegen Theotiki klooster,Krini en de ruine van Angelokastro, het pittoreske dorpje Lakones, en  het  schitterende uitzichtpunt "Bella Vista" met adembenemend zicht op de baaien en grillige rotsen. Het dorpje Makrades is bekend om het "handwerk" en de kruiden die hier verkocht worden. De mooie omgeving leent zich goed om te wandelen.

Paleokastritsa heeft alles voor een fijne strand- en/of actieve vakantie!